Glaskunst.

Zo'n 13 jaar geleden ben ik begonnen met het maken van een glas-in-lood raam. En toen nog een paar. Ik deed dat in Het Kunstlokaal in Gemert.
Na twee jaar was ik toe aan een verbreding van de mogelijkheden met glas.

Ik kwam toen terecht bij Kleurenrijk glasatelier in Veghel. Daar heb ik o.a. kennis gemaakt met de Tiffany-techniek en glasfusen (smelten). 
Eind 2019 is het atelier afgebrand en is Petra, de stuwende kracht op de cursus, een week na de brand aan kanker overleden.

Na een goed half jaar helemaal niets meer met glas te hebben gedaan, ben ik voorzichtig thuis weer begonnen.
Weer een half jaar verder ben ik naar Het Baken hobbycentrum in Helmond gegaan waar ik met andere glas-hobbyisten op maandagmorgen actief ben.
Daar ben ik wat meer gaan fusen. Maar dat is me eigenlijk wat te simpel; leuk voor eventjes tussendoor en wat uitproberen.
Mijn grote liefde is nog steeds de Tiffany techniek met veel kleine stkjes glas.

Omdat ik het huis niet helemaal vol mag hangen met werkstukken verkoop ik ook regelmatig wat. En zelfs maak ik af en toe wat in opdracht.
Regelmatig maak ik ook het “naturistensymbool” in glas-in-lood of in tiffany met zijden van ca. 30 cm. De prijs daarvan is € 40,--. 

Wat maakte ik zoal:


   


  


 

Voorlopig hebben we nog voldoende ideeŽn. Zo wil ik ook weer andere technieken uitproberen. Glas-in-lood en tiffany was het tot nu toe voornamelijk.
Beperkt (gezien het ontbreken van tekentalent) wat brandschilderwerk heb ik gedaan. Nu nog wat meer fusen (glassmelten), mozaÔeken en ooit nog eens glasblazen....